Käyttäjätunnus
Salasana

Lyngen 2008

Etusivu | Perjantai | Lauantai | Sunnuntai | Maanantai | Tiistai | Keskiviikko | Torstai | Perjantai | Lauantai

 

Tiistai - Sadepäivä

Aamulla tuli taivaalta vettä ihan kunnolla ja tuultakin oli jonkin verran. Odottelimme kelin selkiintymistä mökissä ja alkuiltapäivästä olikin hieman parempi keli joten uskalsimme lähteä merelle.

Meidän harmiksi sade kuitenkin voimistui pian uudestaan joten merellä oli todella ankeat olosuhteet. Reilu 6 tuntia jaksoimme kuitenkin kalastaa ennen kuin kosteus oli hiipinut liiaksi vaatteiden alle. Sade on valitettavasti "pakollinen" osa Norjan ilmastoa - meilläkin on ollut tähän asti jokaisella reissulla näitä rankkasadepäiviä.

Maisemat olivat kovin erinäköiset kun pilvet laskeutuivat matalalle peittäen vuorten rinteet ja huiput.

 

 

Kävimme tutuilla paikoilla missä olimme edelliset päivät olleet kalassa. Mitään isompaa ei kuitenkaan napannut, sadeilma tuntui vieneen kaloilta ottihalut. Sateen ja tuulen yhteisvaikutus oli sen verran kurja että palasimme pian lähemmäs tukikohtaa vuonon suojaan.

Kokeilimme siinä pohjaongintaa seitinpaloilla ja tavoitteena oli saada hietakampela joita uskoimme paikalla olevan. Seitinpalat meillä oli tavallisissa ongenkoukuissa joita oli sidottu 3-4 kpl litkaan painon perään.

Jussi onnistui tartuttamaan meritähden. Tähti sai pian jatkaa elämäänsä vuonon pohjalla. Oliskohan noissa jotain syömisen arvoista ja mille mahtaisi maistua :)

Kun kaikki olivat saaneet vesisateesta tarpeekseen lähdimme mökille kuivattelemaan kamoja. Onneksi mökissä oli tosi tehokas lämmitys suihkutiloissa joten kamat saatiin kätevästi kuivattua ennen seuraavan päivän kalastusta.

Joonas valmisti meille illalliseksi kissakalaa kahdella tapaa, eli sekä uunissa että pannulla paistettuna. Molemmat maistuivat uskomattoman hyvältä. Alla uuniversio odottamassa uunin lämpeämistä.

...ja tulihan se hietakampelakin sieltä kun jaksettiin yrittää, mutta vain yksi kappale. Pientä seitiä, turskaa ja koljaa tuli myös jonkun verran.

Eipä ollut muillakaan porukoilla kovin häävi kalastuspäivä. Naapurimökin ruotsalaiset ystävämme olivat saaneet muutamia kaloja, tässä Patrik perkaamassa keilaa. Edellisenä päivänä Patrik sai 16.5kg ruijanpallaan.

Kostea päivä ei tarjonnut paljoakaan kalastuksellisesti. Onneksi luvassa oli selkeämpää keliä joten tulevalta päivältä saattoi odottaa enemmän. Joonaksella oli myös uusi suunnitelma hietakampeloita varten...

Edellinen Seuraava