Käyttäjätunnus
Salasana

Lyngen 2008

Etusivu | Perjantai | Lauantai | Sunnuntai | Maanantai | Tiistai | Keskiviikko | Torstai | Perjantai | Lauantai

 

Perjantai - Turskaparvessa

Viimeinen kalastuspäivä oli pilvinen ja länsituuli puhalsi napakasti. Vaikka kovasti olisi tehnyt mieli, ei edellisen illan kissakalapaikoille ollut mitään asiaa tällä tuulella. Päätimme ajaa n. 10km selän yli vastatuuleen Vannöyan suojaan. Vaikean ristiaallokon takia matka sinne oli erittäin pomppuinen, aivan kuin merestä olisi noussut korkeita vesipatsaita jotka liikkuivat ylös-alas paikallaan.

Perille päästyämme veneet olivat noin kilometrin etäisyydellä toisistaan, Christianin venekunta vähän etelämpänä. Vettä paikalla oli 60-120 metriä. Siimaa oli kuitenkin oltava meressä paljon enemmän, koska vene ajelehti tuulen mukana melkoista vauhtia.

 

 

Christianin veneessä saatiin alkuun muutamia hyvän kokoisia turskia. Jussi paransi omaa turskaennätystä 6.6 kiloon. Sitten homma hiljeni lähes täysin.

Samaan aikaan Joonaksen veneessä homma oli lähtenyt käyntiin aivan uskomattomalla tavalla. Turskat iskivät ahnaasti kiinni heti kun syötit olivat pohjassa, välillä jo välivedestä tärppäsi. Kumimadot olivat erityisesti turskien mieleen, joskin myös jigeillä tuli kalaa.

Hurjinta kalantuloa kesti reilun tunnin verran. Samaan aikaan Christianin venekunta ei saanut yhtään kalaa.

Mukavan kokoinen turska

 

Johan sai yhdellä nostolla 3 kalaa joiden yhteispaino ylitti 16 kiloa. Kaverilla oli siinä kädet aika kovilla. Johan totesi tuon jälkeen ettei enää koskaan laita kolmea viehettä samaan aikaan veteen ;-)

Isoimmat turskat olivat yli 9kg, mutta yksikään ei rikkonut 10 kilon rajaa. Kaikkein suurimmat olivat siis jossain toisaalla.

Turskaparven suurimpia

 

Ruotsalaiset ystävämme tulivat myös samalle paikalle, mutta ei kulkenut heilläkään. Joonaksen venekunnan salaisuus oli kumimadot mitä muut eivät käyttäneet.

Jos edellinen päivä oli ollut nihkeä Joonaksen venekunnalle, oli tämä päivä taas heidän 10-0! Näin se kalaonni vaihtelee...

Kalastus oli suuren kalamäärän takia pian lopetettava ja lähdettävä mökille perkaamaan ja pakkaamaan kamoja kotiinlähtöä varten.

 

Joonas ja David pistivät turskat fileiksi ja niitä tulikin melkoinen kasa. Jopa paikallisten mukaan päivän syönti oli ollut poikkeuksellisen hyvä. Muista kalastajista yksi saksalaisporukka oli onnistunut saamaan 14kg turskan.

 

Illallisella saimme vielä nauttia aivan tuoreista katkaravuista joita Joonas kävi hankkimassa säkillisen satamaan tulleelta katkaraputroolarilta. Päivän tapahtumissa luonnollisesti riitti spekuloitavaa :)

Edellinen Seuraava